Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cauzele cancerelor ginecologice

Sfat de sănătate. Cauzele cancerelor ginecologice

20 Sep 2019   •   10:37
Sfat de sănătate. Cauzele cancerelor ginecologice

Astăzi se marchează în toată lumea ziua de luptă împotriva cancerelor ginecologice. Din fericire, incidenţa acestor tipuri de cancer este în scădere în România.

Oncologul Dragoş Median a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” ce putem face pentru a transforma cancerul într-o afecţiune ce poate fi învinsă şi cum ne putem ajuta mamele, soţiile sau fiicele diagnosticate cu o astfel de maladie.

''Când vorbim de cancerele ginecologice, ne referim în mare la cancerele uterine, asta înseamnă de corp utern şi col uterin, şi la cancerele ovare. Mai există şi altele, dar acestea sunt principalele (...) Când vorbim de cancerele ginecologice, ne referim în mare la cancerele uterine, asta înseamnă de corp utern şi col uterin, şi la cancerele ovare. Mai există şi altele, dar acestea sunt principalele.
 Cancerul de col uterin este singurul cancer care teoretic este prevenibil printr-un vaccin. În România, programul nu funcţionează şi din punctul acesta din vedere ocupăm un loc fruntaş din păcate, la incidenţa de col uterin'', a spus medicul Dragoş Median.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close