Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce greșeli facem în post. Ponturi pentru o alimentație corespunzătoare

Sfat de sănătate. Ce greșeli facem în post. Ponturi pentru o alimentație corespunzătoare

Sfat de sănătate. Ce greșeli facem în post. Ponturi pentru o alimentație corespunzătoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Apr 2019   •   09:30

Medicul specialist în nutriție și boli metabolice, Luiza Pîrvu, ne spune ce greșeli facem în post și adevărul despre controversata legumă soia, dar și ponturi pentru combinații alimentare delicioase și sănătoase, la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Luiza Pîrvu: „Întotdeauna preferăm legumele și fructele crude, care ar trebui să fie prezente în fiecare zi pe toată durata postului. De asemenea, sunt anumite alimente care au început să pătrundă și în bucătăria românească. Avem și noi diverse rețete cu quinoa, cu năut. Valoarea lor energetică este ceva mai ridicată, decât a roșilor sau castraveților, ea este undeva la 120-150 cal/100 gr”.

„În general este bine să ne uităm pe etichete, și să alegem variantele organice, variantele din culturi ecologice, variantele care nu conțin organisme modificate genetic. Alte controverse legate de soia, vin pentru pacienții care au cancer la sân. Soia conține niște substanțe,  iszoflavonele, care se comportă ca niște fitoestrogeni, practic, mimează estrogenul în corpul nostru. Însă, ca aliment, soia este o bună sursă de proteine și fibre, având o  valoare energetică medie”, a explicat nutriționistul.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close