Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce mâncăm pentru a nu ajunge la cancer

Sfat de sănătate. Ce mâncăm pentru a nu ajunge la cancer

12 Iul 2019   •   09:38
Sfat de sănătate. Ce mâncăm pentru a nu ajunge la cancer Foto: Captură Antena 3

Cât contează alimentaţia când vine vorba despre cancer? O să fiţi surprinşi să constataţi că în România zilelor noastre, ce mâncăm nu contează mai deloc, când vine vorba de prevenţia acestei grave maladii. Oncologul Cătălin Costovici ne lămureşte şi ne explică de ce este greşit să renunţăm la carne, în cazul nefericit în care aflăm că avem cancer.

''Dacă suntem diagnosticaţi cu un cancer, alimentaţia nu are nicio valoare, ba chiar e detrimentală o anume categorie de regim pe care şi-o impun pacienţii la recomandarea diverşilor colegi. Mulţi renunţă la carne, ceea ce e foarte greşit. A renunţa la principii de bază, mai ales la proteină, proteină de calitate, aşa cum e proteina animală, nu faci decât să treci mai greu prin tratamentele oncologice. S-ar putea ca organismul să nu poată face tratamentelor oncologice, adică a toxicităţii acestora. Recomandăm proteina vegetală, dar nu în loc de proteina animală. Trebuie să existe un echilibru. Prevenţia alimentară ar fi foarte frumoasă, dar e inexistentă categoric'', a spus dr. Cătălin Costovici, medic primar Oncologie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close