Sfat de sănătate. Ce păţim dacă nu purtăm ochelari de soare

22 Iul 2019   •   10:14
Sfat de sănătate. Ce păţim dacă nu purtăm ochelari de soare Foto: pixabay.com

Oftalmologul Andrei Filip a explicat la rubrica ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, cât de periculoşi sunt ochelarii de soare nepotriviţi. Cum trebuie să îi alegem şi care sunt riscurile la care ne expunem atunci când nu îi purtăm şi este soare afară.

''Ochelarii de soare trebuie purtaţi oricând. De exemplu, iarna când este zăpadă, este şi mai periculos. Ochii noştri sunt expuşi razelor ultraviolete şi asta înseamnă că pot apărea diverse afecţiuni. Noi trebuie să ne protejăm ochii de aceste raze nocive şi pentru asta, trebuie să purtăm ochelari de soare buni. Ce păţim dăcă stăm la soare fără protecţie? Primul lucru care se poate întâmpla este să apară leziuni pe suprafaţa ochiului, vorbim despre cornee (...) Ce înseamnă ochelari proşti? Nu neapăraţ preţul face diferenţa, pentru că am văzut ochelari foarte buni care nu costă mult. Noi avem o lentilă care închide ce vedem, intră mai puţină lumină, iar pupilele noastre se deschid şi razele intră liniştite şi mulţumite şi ne fac rău'', a explicat Andrei Filip, medic primar oftalmolog.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close