Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cum decurge o consultație online în oftalmologie

Sfat de Sănătate. Cum decurge o consultație online în oftalmologie

16 Iun 2020   •   09:27
Sfat de Sănătate. Cum decurge o consultație online în oftalmologie

Pandemia a împins lumea medicală în online. Foarte multe consultații au loc chiar și acum în fața calculatorului, lucru care nu e rău deloc.

Oftalmologul  Andei Filip a vorbit la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre cum decurge o consultație online dar și cât de benefică este sau nu o astfel de evaluare.

Sistemul de evaluare video a fost gratuit pe perioada stării de urgență și încă este oferit fără plată până la sfârșitul lunii. O evaluare online nu înlocuiește o consultație clasică dar medicii cu experiență sunt antrenați pentru a diagnostica pacientul chiar și pe o astfel de cale. 

Programarea online durează mai mult decât o programarea clasică. În clinică, o programare durează 20 minute iar online 30 de minute, din cauza problemelor tehnice. Pacientul trimite pe email la momentul programării investigațiile medicale pe care le are iar la întâlnirea pe video medicul știe deja istoricul. 

Consultațiile online ușurează mult viața unui medic mai ales din punct de vedere organizațional. 

Sfat de Sănătate. Cum decurge o consultație online în oftalmologie

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close