Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum facem faţă fricii de coronavirus și cum putem apela la un psiholog gratuit

Sfat de sănătate. Cum facem faţă fricii de coronavirus și cum putem apela la un psiholog gratuit

Andreea Cigolea a prezentat la rubrica ''Sfat de sănătate'' despre cum trecem peste panica în care ne-a băgat Covidul. Psihiatrul Mihai Bran vorbeşte la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre cu ce s-au confruntat bolnavii de coronavirus în toată această perioadă din punct de vedere psihic. De atfel, psihologul explică şi în ce condiții putem apela gratuit la un psiholog pentu a trece peste anxietatea provocată de acest virus.

Sfat de sănătate. Cum facem faţă fricii de coronavirus și cum putem apela la un psiholog gratuit
de Andreea Cigolea    |    08 Iul 2020   •   10:00

''Din punctul meu de vedere, nu am văzut atât de multe persoane care să acuze simptome depresive. Mai degrabă au fost elemente de adaptare la această situaţie, la faptul că au trecut prin această infecţie, că ceilalţi au fugit de ei, cumva au fost izolaţi şi nu au ştiut cum să răspundă acestei noi realităţi.

Întradevăr, există categoria celor care chiar nu au ieşit din casă şi au luat măsuri exteme, există şi cealaltă categorie, a celor care au căutat să se infecteze, să demonstreze că acest virus nu există.

Psihiatrul vorbeşte despre cât de important este ca frica să fie verbalizată pentru a putea trece mai uşor peste ea

Pentru cei care trăiesc cu această frică de infecţie, cred că  foarte important este să vorbească despre ea cu cineva din familie, să discute, să identifice frica.

E foarte important să vorbim. La fel, e important să realizăm că sunt lucruri pe care nu le putem schimba. Trebuie să acceptăm virusul, dar sunt şi acţiuni pe care pe putem face fiecare dintre noi, astfel încât să minimizăm riscul de a ne infecta.

Medicul Mihai Bran a anunţat că oamenii pot vorbi gratuit cu psihologi voluntari: ''Sunt foarte mulţi vârstnici care au sunat la această linie!''

Există linii telefonice dedicate, unde psihologi voluntari răspund şi încearcă să mai atenueze aceste îngrijorări ale oamenilor. Sunt foarte mulţi vârstnici care au sunat la această linie şi ne-au povestit fricile lor, despre faptul că sunt singuri şi nu ştiu ce să facă. Toată această stare de incertitudine le provoacă disconfort şi atunci faptul că pot vorbi cu o persoană dedicată, îi mai linişteşte oarecum'', a spus Mihai Bran, medic primar psihiatru.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close