Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cum scăpăm de ochelari şi care sunt operațiile ce ne ajută să vedem mai bine

Sfat de Sănătate. Cum scăpăm de ochelari şi care sunt operațiile ce ne ajută să vedem mai bine

04 Noi 2019   •   09:28
Sfat de Sănătate. Cum scăpăm de ochelari şi care sunt operațiile ce ne ajută să vedem mai bine
Sursa foto: Captură Antena 3

Unii poartă ochelari de plăcere, alții de nevoie și există cazuri în care anumite persoane i-ar arunca în secunda doi. Oftalmologul Andrei Filip a explicat la ,,Sfat de Sănătate" cum scăpăm de ochelari şi care sunt operațiile ce ne ajută să vedem mai bine.

Cea mai la îndemână metodă pentru a scăpa de ochelari este să purtăm lentile de contact. Pentru unii este comfortabil, pentru alţii nu. Dacă nu suportăm nici lentilele, intră în discuţie chirurgia refractivă. Chirurgia refractivă însemnă că cu ajutorul unor lasere foarte deştepte se poate remodela suprafaţa corneei. În funcţie de dioptrii există mai multe tehnici: chirurgia cu laser şi chirurgia fără laser. 

Intervenţia se poate face doar la un singur ochi şi de foloseşte pentru: 
miopie
astigmatism 
hipermetropie, etc.

În funţie de dioprie se poate ca operaţia cu laser să nu fie posibilă. În aceste cazuri putem adăuga un cristalin sau înlocui lentila naturală. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close