Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. De la ce apare și cum se tratează transpirația excesivă

Sfat de Sănătate. De la ce apare și cum se tratează transpirația excesivă

Transpirația excesivă ne afectează viața direct. Chiar dacă este iarnă, această afecțiune este un coșmar pentru cei care o au.

Sfat de Sănătate. De la ce apare și cum se tratează transpirația excesivă
19 Dec 2019   •   09:34

Hiperhidroza poate duce la anxietate, depresie sau scăderea respectului de sine. Dermatologul Ina Șoșoacă a vorbit la „Sfat de Sănătate” despre cum putem scăpa de această problemă cu ajutorul unui tratament neinvaziv.

Transpirația excesivă poate să fie o transpirație generală sau o transpirație locală. Transpirația generală apare prin temperaturi ridicate și efort fizic. Transpirația locală apare în anumite zone la pacienții care au o predispoziție genetică și un anumit tip de sistem nervos. 

Poate să apară în zona axilară și se numește hiperhidroză. Poate apărea și pe palme, tălp. Hiperhidroza este asociată cu un miros neplăcut și cu un stres în plus pentru pacient. Totul este bazat pe sistemul nervos iar viața poate deveni foarte neplăcută. Aproximativ 10% dintre pacienți apelează primăvara la un tratament.

Cum combatem transpirația excesivă: 
chirurgical 
laser
injectabil neuroproteină

Tratamenul cu neoproteină se face o dată la 1 an iar durata efectului este de 48 de săptămâni. Înainte de tratament se face un test. Încă un grup de pacienți care fac acest tratament sunt actorii.

Acest tratament nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close