Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Diferenţa dintre răceala de vară şi cea de iarnă

Sfat de sănătate. Diferenţa dintre răceala de vară şi cea de iarnă

Sfat de sănătate. Diferenţa dintre răceala de vară şi cea de iarnă
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
08 Aug 2019   •   10:24

Pediatrul Mihai Craiu a vorbit la ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre diferenţa dintre o răceală de vară şi una din sezonul rece. Medicul a explicat şi care sunt simptomele aceleia din sezonul cald şi de ce foarte multă lume o confundă cu o alergie.

''Afecţiunile acute ale căilor aeriene au etiologie diferită, iarna versus vara, în timp ce în anotimpul rece au circulaţie mai mare virusurile cu replicare rapidă pentru că cele respiratorii, la temperatură scăzută, exemplul clasic fiind gripa - asta nu înseamnă că nu poţi să faci gripă vara - poţi să faci dacă vei călători într-o zonă unde există circulaţie de virusuri gripale.

Vara există ciruculaţia altor virusuri care nu au nevoie de anumite condiţii de temperatură scăzută pentru a supravieţui şi pentru a se replica la nivelul mucoaselor noastre respiratorii.

Cele mai multe dintre manifestările inconfortabile care mimează răceala, de multe ori nu sunt infecţioase în cursul verii. Cu alte cuvinte, nu avem nevoie de medicamente destinate combaterii procesului infecţios. Sunt copii care au febră, tuse, strănut, secreţii, dar acestea nu sunt atribuibile unei vizite a unui musafir nedorit (...) Mesajul important pentru părinţi care trebuie să demonteze un mit foarte frecvent la noi la români este mitul cu o săptămână. Un proces acut infecţios nu trece în totalitate, în niciun caz într-o săptămână'', a spus Mihai Craiu, medic primar pediatru.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate raceala
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close