Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. La ce ne ajută un examen computer tomograf

Sfat de sănătate. La ce ne ajută un examen computer tomograf

16 Oct 2019   •   09:34
Sfat de sănătate. La ce ne ajută un examen computer tomograf
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Medicul radiolog Eugenia Ilina a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea în ce constă tomografia computerizată şi care sunt bolile pe care le putem depista cu ajutorul unui astfel de examen, dar şi care sunt pacienţii care nu pot realiza un CT.

Medicul a mai explicat şi care este diferenţa dintre un RMN şi examen computer tomograf.

''Computer tomografia este o investigaţie radio-imagistică ce foloseşte radaţiile x, dar ne permite să vizualizăm în secţiuni axiale, tranversal conţinutul organismului, ceea ce se întâmplă în organismului nostru (...) Este foarte important ca pacientul să nu se mişte. În felul acesta, imaginile pot fi interpretate. Cât despre diferenţa dintre un CT şi un RMN, ''camera de examinare este similară, doar că, computerul tomografia este o investigaţie radio-imagistică,  în  timp ce în cadrul rezonanţei magnetice, pacientul este introdus în camera de examinare într-o cuşcă, într-un câmp magnetic. Cel mai important la RMN este nevoia ca pacientul să nu deţină metale în interiorul câmpului'', a explicat Eugenia Ilina, medic specialist radiologie şi imagistică medicală.

Mai multe informaţii, în materialul de mai jos.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close