Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Măsuri de prim ajutor în caz de opărire

Sfat de sănătate. Măsuri de prim ajutor în caz de opărire

Sfat de sănătate. Măsuri de prim ajutor în caz de opărire
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
06 Sep 2019   •   09:33

Cu siguranţă vi s-a întâmplat cel puţin o dată să vă ardeţi sau să vă opăriţi. Pe de altă parte există şi momentul în care vă curge sânge din nas şi nu ştiţi cum să îl opriţi, iar elebra metodă cu metodă cu mâna ridicată nu funcţionează.

Medicul Luisa Simion a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, care sunt măsurile de prim ajutor în cazurile menţionate.

''Dacă este o arsură prin lichid fierbinte, atunci zona respectivă va trebuie să fie pusă sub un jet de apă rece, nu gheaţă. Apa rece face ca zona respectivă să nu mai fie atât de dureroasă.

Cu cât arsura este de grad mai mic, cu atât este mai dureroasă. Cel mai tare ne doare arsua solară. Ceea ce putem să facem în plus este să aplicăm o cremă, dacă într-adevăr considerăm că acea zonă este prea mică şi nu trebuie să ne pregătim la medic

Este un mit că dacă ridicăm o mână în sus nu ne mai curge sânge din nas. Persoana trebuie să ia un loc pe scaun şi trebuie să aplicăm o presiune la nivelul păriţii mobile a nasului, pe ambele nări, astfel încât să vorbim pe nas.

Pacientul va trebui să stea aplecat. Dacă simte sânge în gură, va trebui să scuipe sângele respectiv. Trebuie să ţinem apăsat timp de zece minute. În această poziţie, pacientul este învăţat să respire numai şi numai pe gură, încet, nu trebuie să se agite'', a explicat dr. Luisa Corina Simion, medic primar medicină de urgenţă.

×
Subiecte în articol: Andreea Cigolea Sfat de sănătate
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close