Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Riscurile nașterii în perioada pandemiei

Sfat de Sănătate. Riscurile nașterii în perioada pandemiei

Femeile însărcinate în această perioadă au o grijă în plus: iau sau nu coronavirus atunci când nasc? Ginecologul Mona Zvâncă a vorbit la „Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” despre cum se procedează cu cezarienele programate în această perioadă și dacă ar fi mai bine să naștem naural, la termen.

Sfat de Sănătate. Riscurile nașterii în perioada pandemiei
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Cigolea    |    18 Iun 2020   •   10:55

Nașterea în această perioadă reprezintă un stres pentru gravide. Nu avem vreo indicație specială, chiar în cazul în care o gravidă are infecția cu COVID-19, dacă starea ei generală este bună atunci nu există o indicație de a naște prin cezariană.

Nașterea naturală este recomandarea generală de urmat în contextul oricărei sarcini! 

În cazul în care pacienta este totuși este într-o stare mai gravă din cauza coronavirusului, se poate decide pentru cezaiană. 

Dacă gravida este sănătoasă și se teme doar să nu se infecteze aici este complicat, pentru că oricum ar fi, într-un spital se vine în contact cu foarte multe persoane. Vorbind strict de virus, idealul ar fi să se facă o bună testare a personalului medical. Testarea trebuie să fie regulată. Foarte importană este și triajul prin testare a pacienților care vin în spital. 

Aparținătorii nu mai au voie lângă gravidă în spital! 

Bebelușii trebuie protejați la nștere și de către personalul medical și de către mamă: masca și mănușile sunt obligatorii. Partea bună este că bebelușii fac o formă foarte ușoară de boală sau sunt asimptomatici. Este recomandat să scotem copilul afară la două săptămni după naștere.

Mamele trebuie să își protejeze bine copii: nimeni să nu pună mâna pe copil sau căruț. 

Sfat de Sănătate. Nașterea în perioada pandemiei

×
Subiecte în articol: nastere pandemie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close