Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Secretul când vrem să slăbim. Alimente interzise în dietă

Sfat de sănătate. Secretul când vrem să slăbim. Alimente interzise în dietă

Sfat de sănătate. Secretul când vrem să slăbim. Alimente interzise în dietă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Aug 2019   •   09:38

Gastroenterologul Andrei Haidar a explicat la ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, care este secretul unei siluete de invidiat. Acesta a dat câteva exemple de combinaţii care ne ajută să slăbim sănătos, până la 12 kilograme.

Vestea prostă este că dulciurile sunt strict interzise atunci când am acumulat câteva kilograme de care nu suntem deloc mândri.

''Dieta trebuie să fie bazată pe un principiu. Să mâncăm mai  puţine calorii decât consumăm. Trebuie o dietă corectă, care să respecte şi să asigure toate principiile alimentare. Nu ne înfometăm, din contră. Trebuie să mănânci mai mult decât de obicei. Deci trei mese principale şi două gusturi. O dietă corectă îţi asigură o scădere în greutate, treptată şi nu foarte mult. Un kilogram pe săptămână nu trebuie să depăşească. Trebuie să mănânci dimineaţa, între 6 şi 9.

Putem începe cu două-trei feluri de brânză, e bine să nu fie sărată (caşcaval, caş, mozzarella). Roşii, castraveţi, două-trei felii de pâine, un albuş de ou sau chiar un ou de două ori pe săptămână. Un ceai, un iaurt sau lapte degresat. La ora 10-11 mănânci un fruct de sezon, să fie echivalentul a două mere. Între 13 şi 15 e bine să mâncăm numai zarzavaturi gătite cu carne. Supă de zarzavat cu carne, carnea să fie macră, fără grăsime. Să nu folosim ulei de măsline. E foarte bun, dar îngraşă. Gătim şi nu mai mâncăm pâine. La 16-17 mâncăm un fruct sau o salată şi seara, friptură cu salată'', a spus Andrei Haidar, medic primar gastroenterolog.

Alimente interzise: dulciuri, alcool, sucuri carbogazoase, mezeluri/conserve, alune/nuci.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close