Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Simptome ale cancerului de col uterin care sunt ușor de confundat

Simptome ale cancerului de col uterin care sunt ușor de confundat

Simptome ale cancerului de col uterin care sunt ușor de confundat
Sursa foto: Foto: health.clevelandclinic.org
07 Sep 2015   •   18:17
CANCER. Al doilea cel mai răspândit tip de cancer la nivel mondial, cancerul de col uterin se dezvoltă cu precădere la femeile trecute de 30 de ani, fiind cauzat în principal de virusul papilomma uman (HPV). Organizația Mondială a Sănătății susține că o femeie din două moare din cauza acestui tip de cancer la fiecare 2 minute.  

Avantaje.ro îţi arată care sunt cele mai frecvente simptome ale cancerului de col uterin:
 
Durere de picioare
Deși se spune că primele stadii ale maladiei sunt asimptomatice, medicii susțin că, de fapt, există niște simptome inițiale, dar pe care femeile le ignoră din cauză că le confundă.
 
În fazele incipiente ale maladiei, cele mai multe femei se confruntă cu dureri de picioare și cu umflarea acestora. Acest lucru se întâmplă întrucât colul uterin este umflat și împiedică buna circulație a sângelui către picioare. Din păcate, cele mai la îndemână explicații pe care le are fiecare dintre noi pentru durerea și umflarea picioarelor sunt statul prelungit în picioare sau mersul pe tocuri.
 
Senzație de arsură la urinare
Cancerul de col uterin poate fi ușor diagnosticat doar pe baza unei analize regulate a urinei. În cazul în care s-a constat instalarea maladiei, acest lucru înseamnă că tumoarea s-a extins și în țesuturile vecine și se impune prezentarea la un medic specialist.
 
Sângerări vaginale anormale
Odată cu dezvoltarea tumorii la nivelul colului, cantitatea de sânge crește considerabil și apar dureri în zona bazinului, a coloanei vertebrale, a picioarelor. Fluxul sanguin abundent va determina apariția sângerărilor vaginale. Trebuie să știi însă că orice sângerare în afara perioadei menstruației este un simptom al unei afecțiuni grave.
Continuarea pe avantaje.ro

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close