
E știut deja că, dacă este depistat timpuriu, cancerul poate fi tratat. Iată însă câteva din simptomele care ar putea să vă atragă atenția asupra pericolului de a avea cancer.
Pierderea bruscă de kilograme
Ar trebui să te trimită la medic faptul că ai pierdut kilograme serioase (mai mult de 10% din greutatea inițială) într-un timp scurt și mai ales fără să fi ținut vreo dietă în acest sens. Această slăbire nu ar trebui trecută cu vederea, chiar dacă sunteți supraponderali, iar acest lucru vi se poate părea un lucru bun. În final medicul va putea spune dacă aveți motive de îngrijorarea și asta în urma unor teste specifice.
Durere persistentă
Dacă simți dureri persistente, indiferent de partea corpului, care nu pot fi explicate, e momentul să mergi la medic. E vorba mai ales de dureri înăbușite sau de profunzime, care vă dau impresia că un organ intern este afectat. Țineți cont că un cancer se dezvoltă pe organe, presează pe acestea și astfel corpul trimite mesaje de alarmă către creier.
Ganglioni limfatici măriți
Dacă vreunul din ganglionii limfatici din orice parte a corpului, fie gât, subraț, picior sau mâini se inflamează și devin durerosi este cazul să apelați la medicul specialist. În cazul cancerelor, de obicei, acești ganglioni devin repede calzi, iar zona se înroșește. Nu așteptați ca problema să se rezolve de la sine.
Febră
Un al semnal de alarmă poate fi febra. În caz că nu știați, majoritatea cancerelor provoacă febră, însă din cauză că febra este provocată și de o serie de alte boli, de multe ori cancerele sunt foarte greu de detectat. Deci, dacă observați o temperatura corpului nefiresc de mare, pentru mai mult de o săptămână, fără să aveți vreo altă afecțiune, adresați-vă medicului specialist.