Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sindromul bradului de Crăciun. Boala ciudată care afectează din ce în ce mai mulți români

Sindromul bradului de Crăciun. Boala ciudată care afectează din ce în ce mai mulți români

Sindromul bradului de Crăciun. Boala ciudată care afectează din ce în ce mai mulți români
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Dec 2018   •   15:37

Bradul de Crăciun înseamnă fericire, bucurie, sărbători și cadouri. Însă, dacă ne gândim la sănătate, din păcate, atât brazii artificiali, cât și cei naturali sunt dăunători, putând să ne afecteze sănătatea.

Bradul natural prezintă pe crengile sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt mucegaiurile. Pe de altă parte însă, bradul artificial este realizat din policlorura de vinil, care poate conține substanțe toxice dăunătoare.

Studiile din ultimii ani demonstrează că brazii de Crăciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea în față răcelilor, facilitează sinuzitele și alte afecțiuni din sfera ORL.

De asemenea, mulți brazi destinați vânzării sunt stropiți cu diverse de substanțe toxice și pot conține pesticide, pe care producătorii le folosesc pentru a stimula creșterea brazilor.

Cercetătorii au stabilit că „Sindromul bradului de Crăciun” este provocat de sporii unor ciuperci microscopice, care se dezvoltă pe copac, provocând probleme respiratorii. Practic, oamenii de știință sunt de părere că majoritatea problemelor cauzate de bradul natural sunt cele ale căilor respiratorii, potrivit exquis.ro.

×
Subiecte în articol: brad de Craciun Crăciun sindrom
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close