Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sorina Pintea, despre cazul copilului decedat la Sanador: Votul de blam nu e o sancțiune blândă pentru un medic

Sorina Pintea, despre cazul copilului decedat la Sanador: Votul de blam nu e o sancțiune blândă pentru un medic

Sorina Pintea, despre cazul copilului decedat la Sanador: Votul de blam nu e o sancțiune blândă pentru un medic
29 Mar 2019   •   18:21

Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, care a dat vot de blam medicilor cercetaţi în cazul decesului copilului de la Sanador în anul 2018, a recunoscut vina acestora, a afirmat, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

"Din punctul meu de vedere, votul de blam nu este o sancţiune uşoară, este practic o dezaprobare publică a faptei medicului având în vedere că există şi o anchetă penală coroborat cu o recunoaştere a vinei, pentru că Comisia Colegiului Medicilor, dând acest vot de blam, a recunoscut vina medicilor. Nu aş vrea să o comentez, dar nu e o sancţiune blândă pentru un medic", a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă. 

Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti a decis sancţionarea cu vot de blam a medicilor cercetaţi în cazul morţii copilului de un an şi 10 luni operat la o clinică Sanador în octombrie 2018. 

Potrivit deciziei comisiei, au fost sancţionaţi cu vot de blam trei chirurgi care au realizat actul operator şi monitorizarea post-operatorie a pacientului, doi membri ai echipei de anestezie şi terapie intensivă şi un medic din echipa de pediatrie care a monitorizat pacientul. În schimb, nu au fost constatate erori de comportament medical în cazul echipelor din compartimentul de primiri urgenţe de la Sanador şi de la SMURD. 

Raportul de expertiză întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală indica faptul că moartea minorului a survenit din cauza unei hemoragii interne acute, apărută în urma intervenţiei chirurgicale. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sanctiune
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close