Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Specialist în nutriție: „Imunitatea noastră are legătură cu calitatea proteinelor pe care le mâncăm”

Specialist în nutriție: „Imunitatea noastră are legătură cu calitatea proteinelor pe care le mâncăm”

Specialist în nutriție: „Imunitatea noastră are legătură cu calitatea proteinelor pe care le mâncăm”
03 Mar 2018   •   21:23

Doctorul Simona Tivadar a explicat în emisiune „Voi cu Voicu” despre alimentație, dar și despre imunitate și produsele modificate genetic.

„Acea piramidă alimentară s-a infiltrat cumva spre lumea medicală via Ministerul Agriculturii care avea interesul să vândă cereale. Și atunci au apărut minunatele cereale toate supradopate cu vitamine și de aici e simplu să mânânci cereale cu lapte sau cu iaurt. Iartul este un aliment bun, cerealele nu. Nu se respectă acea regulă că două treimi din proteinele pe care le mâncăm în prima parte a zilei cu prânzul inclusiv, la fel două treimi calorică. (...) Se confundă alimentul sănătos cu o alimentați sănătoasă. Alimentația înseamnă un comportament. Comportamentul are legătură cu activitatea fizică a omului. Nu pot eu care am stat pe scaun toată ziua mânca la fel cu cei care au cărat astăzi în spate. (...)

Tot ce mâncăm ca fructe sau cereale sunt modificate genetic. Toată carnea e plină de antibiotice. Tu ai luat când erai micuță. Tu crezi că mai ai urmă de antibiotic? Păi atunci nu te-ai mai îmbonăvi, de ce? Pentru că noi metabolizăm această substanță.  Dacă substanța nu poate să o metabolizeze o omoară. Ele nu persistă la infinit. Sunt animale crescute într-un timp mult mai scurt. Trebuie să mâncăm animale crescute în timpul lor. Pentru că ele trebuie să se miște, un mușchi se face mișcându-se. Puiul genetic este un pui.

Imunitatea noastră are legătură cu calitatea proteinelor pe care le mâncăm. Ca să am un sistem imunitar sănătos, trebuie să mănânc proteine de calitate. Dacă eu am mâncat merdenele toată ziua sau cine știe ce crenvuști care au sub 40% ce proteine mi-am adus eu?”, a explicat specialistul.

 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu alimentatie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close