Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Specialiști medicali pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei

Specialiști medicali pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei

Specialiști medicali pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei
16 Mar 2018   •   17:18

Ministerul Fondurilor Europene, prin AM POCU, a aprobat finanțarea europeană pentru proiectul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, prin care 75 010 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile vor beneficia de programe de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei.

„Am deschis apelul de proiecte acum 7 luni și astăzi anunț semnarea contractului de finanțare pentru proiectul propus de Institutul „Marius Nasta”, un proiect matur care va contribui la o stare de sănătate mai bună a românilor. Sunt încrezătoare că fondurile europene alocate vor scădea incidența tuberculozei în România și că, în timp util, vor fi identificate toate cazurile și tratați toți cei afectați, în special cei din grupurile vulnerabile”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

În proiectul denumit „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament”, vor fi formați 560 de specialiști pentru aplicarea unor metode rapide de diagnostic, îmbunătățirea ratei de diagnostic a cazurilor de tuberculoză sensibilă, încurajarea tratamentului medical și de suport al cazurilor de tuberculoză. Proiectul, în valoare totală de circa 68 milioane lei, vizează îmbunătățirea capacității sistemului sanitar de control al tuberculozei și este co-finanțat în proporție de 85% din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4. Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Prin intervenții de depistare precoce și active în rândul grupurilor vulnerabile, simultan cu practicile îmbunătățite de control al infecției din unitățile sanitare și din laboratoare, România va depista cazurile mai devreme și va preveni transmiterea continuă a tuberculozei, inclusiv tuberculoza latentă.

 

×
Subiecte în articol: fonduri europene tuberculoza
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close