Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Specialiștii avertizează! Telefonul mobil îți îmbătrânește pielea

Specialiștii avertizează! Telefonul mobil îți îmbătrânește pielea

Specialiștii avertizează! Telefonul mobil îți îmbătrânește pielea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Aug 2018   •   18:04

Toate dispozitivele noastre (televizor, computer, smartphone) emit o lumină albastră. Lumina albastră este o componentă naturală a spectrului de lumină. Însă dependență noastră de tehnologie ne inundă organismul cu lumina albastră care da peste cap nu doar ciclul de somn.

Unii medici sunt convinși că lumina emisă de dispozitivelor moderne poate contribui la accelerarea îmbătrânirii, că de exemplu apariția premature a ridurilor, creșterea pigmentarii și inflamarea generală a pielii, potrivit clark.com.

Cercetările pe acest subiect sunt, deocamdată puține, și s-a observat că pe termen scurt excesul de lumina albastră schimbă subtil modul în care se comportă pielea, totuși acest lucru nu poate fi legat direct cu accelerarea îmbătrânirii.

În profunzimea țesuturilor, lumina albastră facilitează producția de radicali liberi care distrug colagenul și elastina (de aici apariția ridurilor), cresc inflamatia, oxidarea și hiperpigmentarea. Lumina albastră afectează negativ și mitocondrii, ceea ce înseamnă că accelerează la nivel celular îmbătrânirea pielii.

×
Subiecte în articol: specialisti telefon piele
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close