Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Specialiștii trag un semnal de alarmă. Cine sunt românii cei mai vulnerabili la coronavirus?

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Cine sunt românii cei mai vulnerabili la coronavirus?

Pandemia de coronavirus nu e nici pe de parte la sfârșit. În România, numărul infectaților cu virusul ucigaș a escaladat. Cazurile sunt din ce în ce mai multe, iar toate ventilatoarele de la ATI sunt ocupate.

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Cine sunt românii cei mai vulnerabili la coronavirus?
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    03 Iul 2020   •   17:47

Doctorul Simin Florescu susține că „nouă infecţie cu coronavirus loveşte în special pacienţii imuno-deprimaţi”. Medicul e de părere că „pacienţii cu diverse tipuri de neoplasme reprezintă grup major de imuno-deprimaţi” este categoria care trebuie protejată cel mai mult, aceasta fiind în grupa mare de risc.

„Dacă începem cu cancerul şi morţile de cancer versus morţile de COVID, versus ce se întâmpla dacă pacienţii de cancer se internau mai mult sau mai puţin, cred că problema este un pic supradimensionată ca severitate. Trebuie să ne gândim aşa. Această nouă infecţie cu coronavirus loveşte în special pacienţii imuno-deprimaţi. Iar pacienţii cu diverse tipuri de neoplasme reprezintă grup major de imuno-deprimaţi. Pe ei trebuie să îi protejăm cel mai mult, fiind în grupa mare de risc”, spune medicul, pentru Doctorul Zilei.

Riscul morții de coronavirus este foarte mare în acest moment.

„Şi acum, să punem în balanţă. Ce contează mai mult? Temporizarea unei intervenţii pe câteva săptămâni versus riscul de a muri foarte repede din cauza infecţiei cu noul coronavirus? Este simplu, aparent. Riscul de coronavirus este foarte mare. Dar nici temporizarea unor intervenţii nu este de dorit. Dar cred că este o problemă exagerată până la urmă, pentru că spitalele care au fost cu desăvârşire închise pentru alte patologii sunt spitalele COVID. Şi acestea sunt spitalele de boli infecţioase şi spitalele de pneumologie. Au existat doar câteva spitale suport, puţine la număr, care să îngrijească pacienţi cu comorbidităţi ce nu puteau fi îngrjiți în aceste spitale de fază unu sau doi. Gen afecţiuni cardiace, neurologice, şi aşa mai departe”, mai spune doctorul Simin Florescu.

×
Subiecte în articol: specialisti coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close