x close

Starea pacientelor infectate cu acinetobacter de la Institutul Marius Nasta este foarte gravă

18 Feb 2019   •   11:43
Starea pacientelor infectate cu acinetobacter de la Institutul Marius Nasta este foarte gravă

Starea celor două paciente infectate cu acinetobacter, internate la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, este foarte gravă, a declarat luni pentru AGERPRES managerul unităţii medicale Beatrice Mahler.

"Este vorba despre două paciente. O pacientă mai în vârstă care a făcut stop cardiac. A răspuns după cinci minute şi de atunci este cu stare gravă. Necesită suport inotrop pozitiv pentru a menţine tensiunea arterială. (...) Cealaltă pacientă de 40 de ani este cu stare generală extrem de gravă. Se ventilează foarte prost, ventilaţie mecanică, febrilă în continuare", a afirmat managerul.

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul instituţiei, Beatrice Mahler. Ea afirma că a solicitat sprijinul DSP şi că nu se mai fac internări în Secţia de Terapie Intensivă.

Beatrice Mahler a susţinut că nosocomialitatea se poate declara după ce ies rezultatele de la analize.

Alte măsuri luate de unitatea medicală în acest context sunt: accesul la pacienţii din saloanele infectate se face cu echipamentul de protecţie; dezinfecţia corectă a suprafeţelor; revizuirea şi instructajul personalului pentru aplicarea corectă a dezinfecţiei şi a procedurilor de lucru cu pacienţii care au infecţii; spălatul corect pe mâini.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati