Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Studiu alarmant: Nicotina din ţigările electronice poate provoca apariţia cancerului

Studiu alarmant: Nicotina din ţigările electronice poate provoca apariţia cancerului

Studiu alarmant: Nicotina din ţigările electronice poate provoca apariţia cancerului
Sursa foto: FOTO: Pixabay
de S.T.    |    30 Ian 2018   •   20:49

Fumul de la ţigările electronice produce leziuni la nivelul ADN-ului şi poate creşte riscul de cancer şi de boli de inimă, a avertizat o echipă de oameni de ştiinţă americani în cadrul unui studiu citat marţi de Press Association.

Dispozitivele cu acumulatori ce produc vapori care conţin nicotină fără a arde tutunul au fost promovate pe scară largă drept o alternativă sigură la ţigări. Însă, descoperirea unui studiu recent sugerează că acestea sunt departe de a fi inofensive şi pot reprezenta un risc serios pentru sănătate.

În cadrul testelor desfăşurate în laborator, şoarecii expuşi la fumul provenit de la ţigările electronice au prezentat un risc mai mare de deteriorare a ADN-ului la nivelul inimii, plămânilor şi vezicii în comparaţie cu cei care au respirat aer filtrat.

Sistemele de reparare a ADN-ului din cadrul celulelor, care protejează organismul împotriva cancerului, au suferit la rândul lor leziuni în cazul animalelor expuse la aceşti vapori.

Echipa de oameni de ştiinţă condusă de dr. Moon-shong Tang din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii din New York a avertizat că persoanele care „vapează” pot prezenta un risc crescut de apariţie a unor afecţiuni potenţial letale.

×
Subiecte în articol: cancer boli boli de inimă tutun
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close