Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sucul de portocale, un elixir sau o minciună? Explicațiile experților

Sucul de portocale, un elixir sau o minciună? Explicațiile experților

Sucul de portocale, un elixir sau o minciună? Explicațiile experților
04 Oct 2016   •   17:01

De-a lungul timpului, sucul de portocale a fost promovat ca un adevărat elixir de vitamine și energie, dar adevărul s-ar putea să fie ceva mai nuanțat.

Conform Business Insider, în termeni de nutriție, un pahar cu suc de portocale este aproximativ același lucru cu un pahar de băutură carbogazoasă sau orice altă băutură cu zahăr.

Sigur, sucul de portocale conține și vitamine și o mică proporție de proteine, dar cercetările arată că cel mai bun fel de a asimila aceste vitamine și proteine reprezintă un regim echilibrat între fructe, legume și cereale.

Mai important, pentru că sucul de portocale nu conține foarte multe fibre, ingredientul cheie pentru a rezista până la următoarea masă, un pahar cu suc de portocale poate aduce senzația de foame mai repede.

Mai exact, 350 de grame de suc de portocale conțin:

  • 153 de calorii
  • 34 de grame de carbohidrați
  • 27 de grame de zahăr
  • 2,4 grame de proteine
  • 0,7 grame de fibre

Exact același procent de carbohidrați se regăsește într-o pungă de M&M. Și, e adevărat, punga de bomboane conține 30 de grame de zahăr, în loc de 27.

Sfaturile medicilor citați de Business Insider sunt să vă hidratați cu apă și să păstrați o portocală pentru un moment între mese.

×
Subiecte în articol: suc portocale minciuna experti
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close