Antena 3 Actualitate Sănătate Sunătoarea, planta-minune cu numeroase efecte terapeutice. Medic: „De la tratarea depresiei, până la vindecarea rănilor, arsurilor și infecțiilor. Chiar funcționează!”

Sunătoarea, planta-minune cu numeroase efecte terapeutice. Medic: „De la tratarea depresiei, până la vindecarea rănilor, arsurilor și infecțiilor. Chiar funcționează!”

11 Oct 2019   •   14:10
Sunătoarea, planta-minune cu numeroase efecte terapeutice. Medic: „De la tratarea depresiei, până la vindecarea rănilor, arsurilor și infecțiilor. Chiar funcționează!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Sunătoarea. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat un mesaj, pe pagina ei de Facebook, în care enumeră beneficiile uimitoare ale sunătoarei, pe care o numește „un multi-medicament eficient” cu efecte terapeutice multiple, de la tratarea depresiei, până la vindecarea rănilor, arsurilor și infecțiilor.

”Sunătoarea, iarba de leac
Nu cred să existe vreo casă la țară în care să nu fie atârnat la grindă un buchet de sunătoare uscată. Sau dacă nu la grindă, undeva în cămară. Pentru că așa am crescut noi, românii, cu sunătoare ca iarbă de leac.
Ce nu știm este că alte popoare o numesc iarba zânelor, chase-devil (alungă demonii) sau St John’s wort. Indiferent de nume, importantă sunt substanțele active, hipericina și hiperforina, alături de alți 15 compuși antioxidanți, vasodilatatori. De peste 2500 ani efectele ei terapeutice sunt multiple, uluitoare și incontestabile, de la tratarea depresiei până la vindecarea rănilor, arsurilor și infecțiilor. Poate nu va vine sa credeți, dar nu există o iarbă de leac mai complexă ca sunătoarea. Vă enumăr efectele:
-antiseptic, astringent, cicatrizant
-analgezic, antiinflamator
-sedativ, antispasmodic
-anxiolitic, antidepresiv
-antioxidant, antiviral
Cunoscută ca fiind cel mai puternic antidepresiv natural, sunătoarea crește cantitatea de serotonină din creier și scade nivelul de cortizol (hormon de stres). Te scapă nu doar de stările de teamă și neliniște, dar ameliorează digestia, tulburările din sindromul premenstrual, afecțiunile biliare și tulburările circulatorii. Sunătoarea este un fel de multi-medicament eficient pe care Natura ni-l oferă cu generozitate. Doar că uneori uităm de remediile simple, seduși fiind de tot felul de produse exotice care ne promit Luna de pe cer. Ea, sunătoarea, chiar funcționează!”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close