Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Suplimentele alimentare, un pericol major pentru sănătate! Ce substanțe interzise au în compoziție

Suplimentele alimentare, un pericol major pentru sănătate! Ce substanțe interzise au în compoziție

Suplimentele alimentare, un pericol major pentru sănătate! Ce substanțe interzise au în compoziție
Sursa foto: Foto: Pexels
18 Oct 2018   •   17:24

Un studiu de amploare efectuat în Statele Unite ale Americii a scos la iveală faptul că suplimentele alimentare sunt destul de periculoase pentru sănătate.

Aproape toate recipientele cu astfel de suplimente prezetau ingrediente potențial periculoase pentru organismul uman și care nu primiseră aprobare. Substanțele nu erau menționate nicăieri, spre șocul specialiștilor care efectuau analizele.

„În ultimul deceniu, de când am început să urmărim problema, am văzut doar o creștere a numărului de suplimente influențată și de creșterea rapidă a consumului de droguri”, a spus Pieter Cohen, de la Cambridge Health Alliance și profesor al Harvard Medical School, din Boston.

„În anul 2009 erau mai puțîn de 150 de produse care conțineau droguri. Acum este clar că suplimentele alimentare au crescut la un număr de circa 1.000 și conțîn substanțe interzise”, a mai adăugat specialistul.

Studiul a fost condus de Madhur Kumar de la California Department of Public Health, potrivit descopera.ro.

×
Subiecte în articol: pericol sănătate
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close