Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ţânţarul-tigru a fost confirmat astăzi, din nou, în România

Ţânţarul-tigru a fost confirmat astăzi, din nou, în România

Ţânţarul-tigru a fost confirmat astăzi, din nou, în România
26 Sep 2015   •   18:25

Ţânţarul-tigru a fost confirmat astăzi, din nou, în România. Un telespectator ne-a trimis o fotografie doveditoare cu o astfel de "captură", exprimându-şi, pe bună dreptate, îngrijorarea cu privire la acestă descoperire în propria casă. Ţânţarul-tigru (Aedes albopictus) poate fi purtătorul a peste 20 de virusuri, dintre care 7 sunt periculoase pentru om. Între aceştia şapte se numără şi virusul Chikungunya şi virusul Denga, care provoacă febra Denga, boală infecţioasă declanşată de diferite virusuri din grupa arbovirusurilor.

Potrivit specialiştilor, această specie de ţânţar a ajuns în România venind dinspre zona de sud-est.

În cazul bolii Chikungunya nu există un tratament specific şi nici un vaccin şi aceasta poate fi fatală pentru persoanele slăbite. Iar unul dintre cazuri a fost confirmat recent de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Îmbolnăvirilor în Spania, la un bărbat de 60 de ani care nu a călătorit în afara Uniunii Europene.

Specialiştii avertizează că în cazul în care, în urma unei ciupituri de ţânţar, prezentaţi simptome precum febră, dureri de cap, vomă, greaţă, dureri musculare şi articulare, trebuie să vă prezentaţi de urgenţă la doctor.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close