Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Terapeutul din Apuseni care prepara zilnic zeci de combinații de plante pentru a trata natural, fără efecte adverse, orice boală

Terapeutul din Apuseni care prepara zilnic zeci de combinații de plante pentru a trata natural, fără efecte adverse, orice boală

Beneficiile tămăduitoare ale plantelor medicinale au început să fie din nou apreciate, mai ales în ultimul an. Multi romani au apelat la ceaiuri pentru a-și întări imunitatea și mai mult, de a-și ajuta organismul sa lupte împotriva virusului COVID 19 dar și a stresului sau a depresiei.

Terapeutul din Apuseni care prepara zilnic zeci de combinații de plante pentru a trata natural, fără efecte adverse, orice boală
de Georgiana Botez    |    23 Iun 2021   •   09:59

La poalele munților Apuseni, într-o zonă cu poluare redusă, un terapeut prepara zilnic zeci de combinații de plante pentru a trata natural, fara efecte adverse, orice boala. 

După 40 de ani dedicaţi plantelor medicinale, Ioan Bonchiş a ajuns să cunoască toate soiurile. La început, a cultivat plantele din pură pasiune. În timp, însă, cultura lui a ajuns să acopere un hectar de teren, la poalele Munţilor Apuseni, într-o zonă cu poluare redusă.

Oamenii culeg zilnic peste 20 de saci de flori de galbenele,  sânziene sau tătăneasă. Iar munca lor este apreciată până în Australia sau Canada. După ce sunt culese, plantele sunt puse la uscat la o temperatură de circa 60 de grade. Apoi sunt sortate sau combinate.

Românii au înţeles că ceaiurile nu sunt bune doar atunci când te îmbolnăveşti. Ceaiul de năpraznic, spre exemplu, poate fi băut în locul cafelei, iar o combinație din mugurii de pin și pătlagina lupta cu succes împotriva virușilor și a tusei, cum ar fi COVID 19.

Telefonul domnului Ioan sună neîncetat, fie pentru mulțumiri și aprecieri, fie pt recomandări pentru tratarea bolilor. 

O altă combinație de plante, ce oferă o stare de liniște, calm și relaxează inima are foarte mare trecere printre clienți.

Clienții sau pacienții, cum ii place domnului Ioan sa le spună, sunt din ce in ce mai multi, asta in primul rand rezultate tămăduitoare ale ceaiurilor, tincturile sau alifiilor, ce sunt făcute după rețete vechi, de peste 150 de ani, transmise în familie, dar și rețete primite de la călugări și pustnici.

În prezent, românii cultivă 800 de tipuri de plante medicinale, dar mai avem mult până să-i ajungem pe chinezi, care cresc peste cinci mii de soiuri.

×
Subiecte în articol: plante terapie
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close