Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Terapia revoluționară pentru copii: anticorpii IgY Imunoinstant, adjuvanți împotriva infecțiilor și în susținerea imunității

Terapia revoluționară pentru copii: anticorpii IgY Imunoinstant, adjuvanți împotriva infecțiilor și în susținerea imunității

Compania Romvac se menține în avangarda cercetării din domeniul medical, cu soluții de ultimă generație împotriva infecțiilor cu diferite localizări și afecțiuni dermatologice care apar la copii.

Terapia revoluționară pentru copii: anticorpii IgY Imunoinstant, adjuvanți împotriva infecțiilor și în susținerea imunității
Sursa foto: Romvac
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2022   •   12:11

În plus, pentru importanța pe care o are sistemul imunitar în apărarea și dezvoltarea organismului, Romvac și-a concentrat o parte din efortul activității de cercetare inclusiv asupra asigurării unui spor imunitar pentru organismul copiilor.

În acest sens, metodele terapeutice lansate de Romvac constau din soluții cu aplicare locală sau orală și care conțin imunoglobuline IgY specifice și alte principii imunologic active ce sunt extrase din Oul Hiperimun Romvac obținut prin hiperimunizarea găinilor Gallus domesticus. Terapia cu IgY specifice Imunoinstant pentru copii acționează ca adjuvant, preventiv și curativ în infecții urinare, respiratorii și cutanate, în boli autoimune și pentru susținerea sistemului imunitar, fie când organismul este imunosupresat, fie când este sănătos.

Copiii au sistemul imunitar în formare

Copiii se nasc cu un sistem imunitar, însă acesta este imatur și incomplet dezvoltat. Anticorpii captați din sângele mamei în timpul vieții intrauterine nu persistă mai mult de 9 luni. Sistemul imunitar se va dezvolta în mod natural, progresiv și va deveni din ce în ce mai complex, pe măsură ce copilul va lua contact cu mediul extern. Această imunitate adaptativă continuă să se formeze până la vârsta de 11 - 12 ani, motiv pentru care copilul trebuie protejat, în aşa fel încât să poată face față agenților patogeni.

De aceea, Romvac a optat pentru imunizarea pasivă, realizată cu ajutorul anticorpilor IgY Imunoinstant, produși de găină și colectați din ou. Oamenii de știință de la Romvac au hiperimunizat păsările prin vaccinare, pentru ca acestea să producă imunoglobuline IgY specifice, următoarea treaptă în evoluția imunoterapiei.

Susținerea sistemului imunitar, imperioasă pentru protejarea copiilor

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Riscurile la care este expus copilul din punct de vedere al sănătății, dar și rezistența antimicrobiană cresc importanța prevenției realizate prin stimularea mecanismelor de apărare ale sistemului imunitar. Astfel, va crește rezistența organismului la infecții și se va menține o stare de sănătate optimă.

Mai ales în cazul copiilor, perioadele în care se recomandă administrarea produselor pentru susținerea imunității sunt perioadele de tranziție de la un sezon cald, la unul rece și invers, deci, de regulă, primăvara și toamna, când organismul este mult solicitat de factorii de mediu și devine slăbit. Necesitatea susținerii imunitare apare și la instalarea primelor semne de răceală, de extenuare, dar și înainte de introducerea copiilor în colectivitate.

De asemenea, în cazul copiilor imunosupresați ca urmare a anumitor afecțiuni specifice, se poate administra imunoterapia pe perioade mai lungi de timp, în funcție de recomandările medicului specialist.

Copiii și vulnerabilitatea mare în fața agenților patogeni

Atunci când imunitatea organismului scade din diferite motive, copilul devine și mai vulnerabil în fața infecțiilor de diferite etiologii. Un sistem imunitar slăbit care intră în contact cu un agent patogen, va avea o reacție de apărare slabă.

Este foarte important cum gestionăm intrarea copilului în colectivitate, deoarece acesta este momentul în care el vine în contact cu diferiți agenți patogeni, virusuri și bacterii noi. Astfel, dacă sistemul imunitar al copilului este slăbit, fiecare contact cu un agent patogen poate însemna instalarea a diferite boli și afecțiuni, precum răceli, boli infecțioase, enterocolite sau alergii. Mai mult, îmbolnăvirile frecvente pot duce la complicații ale unor boli care să necesite un tratament îndelungat și chiar administrarea de antibiotice.

Anticorpii IgY specifici pot face ceea ce nu mai reușesc antibioticele

În infecțiile urinare, respiratorii, gastrice, cutanate etc. cu patogen de natură bacteriană, poate fi necesar tratamentul cu antibiotice. Imunoterapia cu IgY specifice poate fi utilizată ca adjuvant împotriva patogenilor greu de combătut cu antibiotice. Aceasta se poate asocia cu tratamentul cu antibiotice și antiinflamatoare, ajutând la grăbirea procesului de vindecare.

Din nefericire, însă, există tot mai multe cazuri în care antibioticele nu mai au niciun efect asupra tulpinilor care au dezvoltat rezistență la medicația antimicrobiană. În plus, administrarea antibioticelor mai ales la copii, se face cu prudență.

În acest context, imunoglobulinele Y specifice devin o metodă alternativă extraordinară de anihilare a acestor patogeni, deoarece au capacitatea extraordinară de a acționa împotriva microorganismelor care au dezvoltat rezistență la antimicrobiene. Mai mult, acestea au efect numai împotriva agentului patogen pentru care au fost produse, fără a ataca microflora gastrointestinală ce acționează ca o barieră protectoare și care previne multiplicarea bacteriilor dăunătoare. Lipsa efectelor secundare este un alt avantaj care recomandă imunoglobulinele Y Imunoinstant în terapia de combatere a patogenilor.

Infecțiile urinare printre cele mai frecvente infecții la copii

Infecția tractului urinar este una dintre infecțiile cu cea mai mare incidență la copii și care poate apărea încă din primul an de viață, prin împrăștierea germenilor pe cale fecal-perineală-uretrală, din cauza scutecelor. Dacă în primele 6 luni, acest tip de infecție apare mai mult la băieți, după vârsta de 1 an, fetele sunt categoria cu risc mai mare de a-l contacta.

În cazul adolescenților, infecția urinară este favorizată de actul sexual și de condițiile de igienă, care duc la proliferarea bacteriilor responsabile de această afecțiune.

Una dintre cele mai frecvente infecții urinare este cea cauzată de Escherichia coli, un germen ubicvitar care, în anumite condiţii, îşi exacerbează virulenţa. De pildă, la organismele tinere, E.coli aflată în intestine, în condiţii propice, se înmulţeşte exponenţial şi reuşeşte să penetreze bariera intestinală, ajungând să provoace chiar stări septice, adică colisepticemia. Infecţiile urinare cu E.coli la fetiţe şi femei sunt mult mai frecvente decât la bărbaţi din cauza faptului că uretra este mult mai scurtă la acestea, bacteria putând penetra pe cale ascendentă, până la nivelul vezicii urinare, ajungând chiar la nivelul rinichilor.

La fel de multe neplăceri pot provoca și bacterii precum Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Streptococcus grupa B , Proteus mirabilis și specii de Klebsiella sau Enterococcus, responsabile, de asemenea, de infecțiile urinare.

În funcție de vârsta copilului, în portofoliul de produse Imunoinstant recomandate în infecțiile urinare, se găsesc soluțiile buvabile cu IgY împotriva E.coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Citrobacter spp., Proteus mirabilis etc.. Acestea au fost proiectate fie în formule monovalente, precum Imunoinstant anti-Escherichia coli, care acționează împotriva unei singure bacterii, fie în formule polivalente cum sunt soluțiile orale Imunoinstant Multiplu Junior și Imunoinstant Multiplu și spray-ul Poliimunoinstant, care conțin IgY împotriva mai multor agenți patogeni.

Soluțiile cu IgY Imunoinstant în infecțiile respiratorii la copii

Infecțiile tractului respirator la copii sunt o problemă de sănătate publică, aceștia dezvoltând în fiecare an, între 8 și 12 episoade de infecții acute, mai ales în sezonul rece.

De natură virală sau bacteriană, acestea se cantonează, în general, la nivelul căilor respiratorii superioare, adică nas, faringe și laringe și se pot complica cu otite și sinuzite.

Romvac administrează cu succes imunoglobulinele IgY specifice prin aerosoli și pe cale orală, în cazul copiilor și adolescenților. Studiile noastre de caz au demonstrat că terapia cu Imunoinstant soluție pentru aerosoli are efecte imediate, administrat ca adjuvant atât în fazele incipiente ale infecțiilor respiratorii, cât și în cele anterior diagnosticate și chiar patologii cu vechime.

La copiii cărora li s-a administrat atât terapia cu imunoglobuline Y specifice prin aerosoli, cât și oral, s-au constat următoarele aspecte pozitive: crește rezistența sistemului imunitar la infecții, se diminuează simptomatologia și organismul reușește să treacă mai ușor prin boală, recuperarea fiind mai rapidă.

Imunoterapia cu IgY Imunoinstant - tehnologie unică pentru sănătatea copiilor

La Romvac, cercetările din domeniul medical s-au orientat spre încercarea de a suplini nevoile de apărare ale organismului prin imunizarea pasivă, ce se realizează prin administrarea anticorpilor produși de găină, numiți imunoglobuline Y.

Romvac a lansat, după ani de cercetare, terapia cu imunoglobuline Y Imunoinstant care au capacitatea de a acționa specific exact asupra bacteriilor cauzatoare de boală și fără a avea vreun efect secundar. Practic, Imunoinstant acționează exact acolo unde este problema.

Produsele din gama Imunoinstant pentru copii au fost gândite și dezvoltate plecând de la nevoile speciale ale acestei categorii de vârstă și ajungând până la modul facil de administrare al acestora.

Suplimentele alimentare Imunoinstant G și Instant Yolk cu imunoglobuline Y specifice acționează ca adjuvante în terapia curativă, dar și profilactică, deoarece, în cazul unui copil sănătos, creează o barieră împotriva posibilelor infecții, ajutând la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. De aceea, suplimentele au fost condiționate ca pulberi liofilizate cu administrare orală, fiind una dintre cele mai facile metode de prevenție pentru copiii care activează în colectivitate. S-a constatat că aceștia sunt mai bine protejați împotriva virozelor și a gripei sau trec mult mai ușor de aceste episoade, semnele de manifestare ale bolii fiind considerabil diminuate.

Imunoglobulina Y produsă de Romvac poate fi administrată copiilor, începând cu vârsta de la care aceștia pot consuma oul, respectiv 7 luni. Pentru această categorie, a fost creată soluția concentrată de Imunoinstant Junior Multiplu, care are numai 2 ml de soluție pe flacon și care se administrează oral.

La ora actuală, Romvac produce 30 de imunoglobuline Y specifice și care se găsesc numai în produsele Imunoinstant, cu administrare internă și/sau externă, fiind dezvoltați de oamenii de ştiinţă de la Romvac pentru a ajuta organismul uman să lupte împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice și pentru a-l susține din punct de vedere imunologic.

www.imunoinstant.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close