Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cea mai toxică legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

Cea mai toxică legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

Vara consumăm multe legume, fructe în stare naturală, dar nutriționiștii recomandă să includem în alimentație și supe sau ciorbe.

Cea mai toxică legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2021   •   12:28

Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra unor legume pe care le punem mereu în ciorbă. 

Spre exemplu țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă din cauza conținutului de nitrați pe care îl are. 

Țelina devine cea mai toxică legumă când o reîncălzim

Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă. 

Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie.  

Țelina, toxică pe timp de vară

Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară. 

Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.

Și femeie însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.

×
Subiecte în articol: telina
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close