Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce ascunde tresăritul în somn | Mare atenţie la aceste simptome care ar trebui să vă trimită de urgenţă la medic

Ce ascunde tresăritul în somn | Mare atenţie la aceste simptome care ar trebui să vă trimită de urgenţă la medic

Tresăritul în somn poate apărea atât la adulţi, cât şi la copii. Tresăritul frecvent în somn poate ascunde afecţiuni grave. Anumite băuturi sau alimente pot perturba somnul, de aceea este foarte important să acordăm o atenţie deosebită stilului de viaţă.

Ce ascunde tresăritul în somn | Mare atenţie la aceste simptome care ar trebui să vă trimită de urgenţă la medic
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   18:00

Tresăritul în somn se produce în momentul în care nervii şi creierul încearcă să se relaxeze.

În momentul în care se întrerupe transmiterea mesajului de relaxare de la creier apare tresărirea membrelor sau a capului.

În cazul în care aceste tresăriri în somn se întâmplă cât mai des, atunci acestea ar trebui să devină un real motiv de îngrijorare.

Potrivit medicilor, cu puţin timp înainte de a adormi, muşchii se relaxează cu toate că al nostru creier dă comandă terminaţiilor nervoase să rămână în alertă.

Care este legătura dintre cafea şi tresăritul în somn

În ceea ce priveşte adulţii, tresărirle în timpul somnului se pot produce în momentul în care într-o zi se consumă mult prea multă cafea sau alcool, scrie aedleader.com

Consumul de prea multă cofeină sau nicotină cu o oră înainte de culcare poate duce la aceste tresăriri.

Cât despre bebeluşi, în cazul acestora reflexul de tresărire este fiziologic până la şase luni. 

Mare atenţie la aceste simptome care ar trebui să vă trimită de urgenţă la medic

Noaptea, palpitaţiile inimii pot fi cauzate de poziţia somnului. În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de palpitații ale inimii noaptea nu au ritmuri cardiace semnificativ diferite de cele din timpul zilei.

Persoanele care adorm pe partea stângă sau pe spate exercită o presiune asupra nervului vag. Acest nerv este o componentă importantă a sistemului nervos parasimpatic, responsabil pentru controlul ritmului cardiac.

Dacă se exercită o presiune externă asupra acestui nerv, este posibil să se declanșeze un impuls electric care parcurge lungimea nervului și te poate face să-ți conștientizezi, temporar, bătăile inimii.

Palpitațiile la inimă spot fi cauzate de stres sau de anxietate.

Stresul poate avea un efect fizic negativ asupra corpului şi poate provoca descărcări mai frecvente sau neregulate ale terminațiilor nervoase care controlează inima.

Cu toate acestea, dacă ritmul cardiac este neregulat, respiraţia este îngreunată şi apar transpiraţiile nocturne, este indicat să ne prezentăm de urgenţă la medic pentru un control de specialitate.

×
Subiecte în articol: somn inima simptome cafea tresărit
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close