
Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter care provoacă toxiinfecţii alimentare, potrivit unui studiu publicat în Journal Of Medical Microbiology.
Carnea de pui şi carnea roşie (în special carnea tocată) pot conţine bacterii din clasa campylobacter. Puteţi să adăugaţi seminţe pisate de coriandru (care oferă uleiul tămăduitor) pe hamburgeri sau pe preparatele din carne de pui.
Coriandrul menține sănătatea oaselor
Frunzele de coriandru sunt o sursă bună de fibre, calciu, magneziu, mangan și fier. Atât frunzele, cât și semințele și uleiul de coriandru au multiple beneficii pentru sănătate.
Uleiul de coriandru are proprietăţi antibacteriene
Uleiul esenţial de coriandru combate infecţiile fungice, elimină toxinele, curăţă sângele, înlătură senzaţia de greaţă şi stimulează tranzitul intestinal. El poate fi folosit direct în preparate sau poate fi aplicat prin frecţionări pe abdomen, în caz de tulburări digestive.
Această plantă este bogată în proteine, vitamina C și K.
Coriandrul conține și calciu, potasiu, caroten și fosfor, fier, magneziu.
Atenţie! Nu este indicat consumul de coriandru în cazul femeilor însărcinate.