Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Reuşită excepţională: leacul pentru virusul Zika. Un vaccin va fi testat pentru prima oară pe oameni

Reuşită excepţională: leacul pentru virusul Zika. Un vaccin va fi testat pentru prima oară pe oameni

Reuşită excepţională: leacul pentru virusul Zika. Un vaccin va fi testat pentru prima oară pe oameni
Sursa foto: Foto: pixabay
de S.T.    |    20 Iul 2016   •   09:00

Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunțat marți demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba de "primul studiu clinic al unui vaccin împotriva Zika", a subliniat universitatea din Quebec. În prezent nu există niciun tratament împotriva Zika, iar testele pentru a stăvili acest virus nu au fost realizate decât pe șoareci.

Directoarea de cercetări Sylvie Trottier și echipa sa "vor începe în următoarele zile un vast studiu clinic pentru a testa un nou vaccin împotriva virusului Zika", a precizat într-un comunicat Centrul de cercetare și infecțiologie de la Universitatea Laval (CRI). În afară de această universitate, alte două centre de cercetări americane din Miami (Florida) și Pennsylvania vor participa la acest studiu clinic.

OMS se așteaptă la o propagare "explozivă" a Zika în America de Sud și de Nord, cu 3 și 4 milioane de cazuri anul acesta. În Brazilia au fost deja înregistrate în cursul anului 1,5 milioane de cazuri.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Zika virusul Zika vaccin epidemie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close