x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Medicii din România pun capăt speculațiilor: Vaccinul NU duce la apariția sindromului hemolitic uremic

de 21 Feb 2016   •   00:42
Medicii din România resping vehement ipoteza potrivit căreia vaccinul făcut copiilor ar fi dus la declanșarea sindromului hemolitic uremic, așa cum se speculează în acest zile.
 
”Vaccinul nu transmite niciun microb”, a asigurat dr. Ovidiu Limoncu, medic pediatru, sâmbătă, la emisiunea Dincolo de știri, de la Antena 3.
 
De aceeași părere este și dr. Denis Stănescu, purtător de cuvânt la Spitalul Marie Curie din Capitală, care susține că vaccinul nu poate induce această boală.
 
Mai mult, spune medicul pediatru, ”se folosește același lot de vaccin la mulți copii”, iar din toți copii cu sindrom hemolitic uremic, numai doi au fost vaccinați.
 
Și chirurgul Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este de aceeași părere și sfătuiește părinții să-și vaccineze copiii în continuare, confom calendarului.
 
”Nu are niciun fel de legătură vaccinul făcut copiilor cu sindromului hemolitic uremic”, a asigurat dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, punând astfel capăt speculațiilor care circulă în acest zile.
 
poza

Actualitate

Se introduce o regulă nouă la înmormântări

Guvernul vrea ca toate persoanele decedate să fie înmormântate cu o brățară la mână. Decizia Guvernului vine pentru a preveni evaziune fiscală la firme de pompe funebre, scrie...

25 Oct 2016  •  18:19

poza

Show

Cea mai sexy mămică pozează în ipostaze de invidiat

Este soție, mămică, bloggeriță de succes și arată impecabil. Tânăra din imaginile următoare vă va demonstra că dacă vă doriţi, puteţi arăta senzaţional şi după naştere. Tammy este cu...

25 Oct 2016  •  15:18

sati