Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vârsta la care se declanșează o serie o boli: „Am 51 de ani și nu mai pot avea relaţii sexuale. Nu știu cum să trec de rușinea asta”

Vârsta la care se declanșează o serie o boli: „Am 51 de ani și nu mai pot avea relaţii sexuale. Nu știu cum să trec de rușinea asta”

Vârsta la care se declanșează o serie o boli: „Am 51 de ani și nu mai pot avea relaţii sexuale. Nu știu cum să trec de rușinea asta”
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    07 Sep 2018   •   13:36

Mihai, 51 de ani: În ultima vreme, nu mai pot să am relaţii sexuale. Soţia mea e supărată pe mine şi crede că am pe cineva, dar nu e adevărat. Vreau să nu mai trec prin ruşinea asta şi nu ştiu ce am. E o boală, e bătrâneţe? E şi nevasta mea vinovată?

Vârsta de 50 de ani e critică din punct de vedere biologic, dar şi psihologic. E vârsta la care se declanşează o serie de boli legate de „rodajul” organismului. Iese la suprafaţă felul în care ne-am purtat cu corpul nostru de-a lungul timpului. Până nu demult se credea că tulburările de dinamică sexuală au cauze mai mult psihologice. În prezent, datorită multiplelor studii efectuate s-a dovedit că în jumătate din cazuri există un determinism organic. De aceea ar fi foarte indicat să vă faceţi analize pentru a exclude o cauză organică a problemei.

Cel mai frecvent, la aceasta vârstă, poate interveni o scădere a secreţiei de testosteron care poate determina diminuarea sau chiar dispariţia apetitului sexual, sau erecţii nesatisfăcătoare. Ea se poate redresa cu tratament de substituţie hormonală prescris de endocrinolog.

Sursa: doctorulzilei.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close