Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vlad Voiculescu: Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi

Vlad Voiculescu: Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi

Vlad Voiculescu: Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi
05 Ian 2017   •   12:40

Fostul ministrul a Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris joi, pe Facebook, că i-ar plăcea ca "istoria" să mai permită întoarcerea în România a celor plecaţi în străinătate, aşa cum s-a întâmplat în perioada Guvernului din care a făcut parte.

"Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi, aşa cum a făcut-o acest Guvern. Mi-ar plăcea ca această echipă să fi redat câtorva încrederea că se poate. (...) Mi-ar plăcea ca sistemul medical să aibă ceva din pasiunea, intransigenţa, dragostea şi puterea medicilor şi farmaciştilor din echipa mea. Mi-ar plăcea ca pacienţii să aibă înţelepciunea să asculte şi să fie ascultaţi aşa cum au fost în această echipă. Mi-ar plăcea ca orice ministru al Sănătăţii să aibă norocul de a avea alături experţi în politici publice de sănătate, arhitecţi de spital, manageri de spital, manageri de proiect şi comunicatori dintre cei mai buni. Mi-ar plăcea ca funcţionarii din instituţiile statului să aibă cinstea şi energia inepuizabilă a funcţionarilor din echipa mea", a afirmat Voiculescu.

El a adăugat că numărul consilierilor pe care i-a avut în timpul mandatului este acelaşi cu cel pe care l-au avut toţi miniştrii de la Sănătate începând cu anul 2010.

"Pentru a preîntâmpina orice îngrijorare despre 'câţi consilieri a avut VVV': (...) Numărul este acelaşi cel puţin din 2010 încoace (vezi HG 144/2010). Dacă există o diferenţă faţă de alte echipe de la MS, sigur nu este una de cantitate. Şi da, chiar dacă au fost în străinătate, aştia ai mei chiar îşi iubesc ţara şi au lăsat multe în urmă ca să vină să o servească ... Mai precis, împreună au peste 60 de ani de experienţă internaţională, diplome şi stagii la cele mai performante universităţi ale lumii: Oxford, London School of Economics, John Hopkins University, London Business School, European Institute for Public Administration Maastricht, Vienna University of Economics and Business Administration, Erasmus University Rotterdam sau University of Paris VIII", a explicat Vlad Voiculescu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close