Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Voi cu Voicu. Președintele Asociaţiei Transplantaţilor: „Suntem pe ultimul loc din Europa la numărul de donatori raportat la milionul de locuitori”

Voi cu Voicu. Președintele Asociaţiei Transplantaţilor: „Suntem pe ultimul loc din Europa la numărul de donatori raportat la milionul de locuitori”

Voi cu Voicu. Președintele Asociaţiei Transplantaţilor: „Suntem pe ultimul loc din Europa la numărul de donatori raportat la milionul de locuitori”
Sursa foto: foto- Antena 3
26 Aug 2018   •   17:36

Gheorge Tache, președintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, a vorbit în cadrul emisiunii „Voi cu Voicu” despre situația activității de transplant din România și cum ar putea fi îmbunătățită. 

„Începând cu anul 2017, activitatea de transplant a scăzut la jumătate față de anul 2016. Acest lucru a fost determinat în mod deosebit ca urmare a impactului negativ din mass-media. Toate aceste măsuri și dificultăți în realizarea activității de profil nu a făcut altceva decât să lovească în pacient. Ne bucură faptul pentru că odată cu venirea noului ministru al Sănătății, lucrurile au început să fie revigorate, să capete un nou contur și să fie îmbunătățită activitatea în acest domeniu. 

Din punctul nostru de vedere, al beneficiarilor, noi considerăm că e necesar să fie eliminate absolut toate disfuncționalitățile pentru că numai în felul acesta putem să creem un cadru, stabil, viabil a activității pe profil. Putem să avem o lege a transplantului excelentă, putem să avem bani suficienți, dar dacă în interiorul activității de transplant toate componentele funcționale nu sunt angrenate într-un mecanism complet, atunci nu putem să vorbim de eficiență. 

Suntem pe ultimul loc din Europa la numărul de donatori raportat la milionul de locuitori, undeva la 3%. Față de Spania, care are peste 40 de donatori la milionul de locuitori”, a spus Gheorge Tache. 

×
Subiecte în articol: presedintele Voi cu Voicu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close