Antena 3 CNN Actualitate Sărbătorile de iarnă. Ce facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine tot anul 2021

Sărbătorile de iarnă. Ce facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine tot anul 2021

Sărbătorile de iarnă. Trecerea dintre ani aduce și superstiții pentru fiecare dintre noi. Pe lângă cele pe care le știm de pe vremea bunicilor: cum că nu e bine să împrumutăm bani de Revelion sau că ideal ar fi să nu ne prindă anul nou cu datorii, mai există noi superstiții pe care tinerii le respectă. 

Sărbătorile de iarnă. Ce facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine tot anul 2021
de Andreea Cigolea    |    30 Dec 2020   •   13:40

Sărbătorile de iarnă.  În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine.

Sărbătorile de iarnă.  Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, vă sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate.

Sărbătorile de iarnă.  O altă superstiție de Revelion spune că, Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire. 

Sărbătorile de iarnă.  Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune!

Sărbătorile de iarnă.  Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an. 

Sărbătorile de iarnă şi felicitari de Anul Nou. „Ultimele zile ale anului 2019 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului! 2020 este aproape să-şi deschidă primele file albe, necunoscute. Vă doresc sănătate, bucurii şi împliniri! La mulţi ani!”

Sărbătorile de iarnă şi felicitari de Anul Nou. ”LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa să vă fie, Masa, masă să rămâie, Iar în jurul ei să vie Oameni buni, de omenie, Să v-aducă veselie, Gânduri bune, cumpătate şi urări de sanatate/ Zile multe şi prospere, de la Dumnezeu putere/ Să învingeţi relele ce va-ncurcă vieţile!”.

×
Subiecte în articol: revelion decembrie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close