Antena 3 CNN Actualitate Cererea lui Gheorghe Dincă privind plasarea în arest la domiciliu a fost respinsă

Cererea lui Gheorghe Dincă privind plasarea în arest la domiciliu a fost respinsă

Gheorge Dincă a fost dus astăzi în fața judecătorii Tribunalului Olt, care urmează să decidă dacă-l vor ţine în continuare în arest sau îi vor da altă masură preventivă.

Cererea lui Gheorghe Dincă privind plasarea în arest la domiciliu a fost respinsă
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Ian 2020   •   14:54

UPDATE. Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost duși la Penitenciarul din Craiova. 

UPDATE. Cererile formulate de Gheorghe Dincă și de Ștefan Risipițeanu privind arestul la domiciliu au fost respinse. Se menține măsura arestării preventive. Decizia magistraților poate fi contestată în termen de 48 de ore. 

"La data de 15.01.2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului D.G. sub aspectul săvârşirii de trafic de persoane, trafic de minori , viol ( 2 fapte ), omor calificat (2 fapte ), profanare de cadavre sau morminte ( 2 fapte ) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Conform dispoziţiilor art. 348 din Codul de procedură penală, în cauză a fost stabilit de către judecătorul de cameră preliminară termen pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive, la data de 17.01.2020.

Prin încheierea pronunţată în camera de consiliu s-a dispus :

"Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare".

UPDATE. Gheorghe Dincă a plecat de la Tribunalul Olt. Acesta le-a spus magistraților că nu mai vrea să stea după gratii și să fie acuzat de crimă și viol. Dincă a cerut să fie plasat în arest la domiciliu. 

De asemenea, și presupusul complice al lui Dincă, Fane Risipițeanu, le-a spus magistraților că vrea să stea în arest la domiciliu. 

UPDATE. Dincă a fost întâmpinat de numeroase persoane care l-au huiduit și i-au strigat "spânzură-te singur". 

UPDATE ora 10. Gheorghe Dincă și Fane Risipițeanu au ajuns, în urmă cu câteva minute, la Tribunalul Olt. Au fost duși în sala de judecată și vor fi întrebați ce părere au despre măsura arestării preventive. 

Cât priveste dosarul crimelor din Caracal, acesta este acum în camera preliminară, unde judecătorul va decide dacă-l va trimite mai departe în instanţă sau îl va returna procurorilor de la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului.

Avocatul lui Dincă, Claudiu Lasoschi, a spus că nu crede că schimbarea declarațiilor presupusului criminal din Caracal a fost făcută din răzbunare. Acesta a mai spus că îl va fi apărătorul lui Dincă în fața instanței, ci că va avea un avocat din oficiu. De aftfel, astăzi s-a şi făcut solicitare la barou pentru doi avocati din oficiu care îi vor reprezenta pe cei doi.

De la tribunal pe Dincă îl vor duce la Penitenciarul din Craiova. Risipiţeanu ar ramâne tot în arestul IPJ Olt. Apoi urmează perioada de așteptare. Tribunalul Olt trebuie sa dea termen pentru ca judecătorul de camera preliminara sa se pronunțe asupra măsurilor și excepțiilor din dosar. Familiile Luizei și Alexandrei au in dosar calitatea de părți civile. Ele vor avea la dispoziție 35 de zile in care vor putea depune excepții, iar judecătorul va putea analiza rechizitoriul. Abia după ce dosarul va trece de camera preliminara aflam dacă dosarul se va judeca. Exista și posibilitatea ca magistratul sa spună ca rechizitoriul este incomplet sau sa admită excepțiile ce urmează a fi depuse de familii.

Se decide soarta lui Gheorghe Dincă! Presupusul criminal din Caracal ajunge în fața magistraților și află dacă va rămâne după gratii

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă Caracal
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close