Antena 3 CNN Actualitate Zi de foc pentru Laura Codruța Kovesi

Zi de foc pentru Laura Codruța Kovesi

Zi de foc pentru Laura Codruța Kovesi
Sursa foto: foto: Agerpres
08 Mai 2019   •   11:11

UPDATE Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi a ajuns la Consiliul Suprem al Magistraturii, în care se discută sancțiunile disciplinare pentru mai multe presupuse abateri.

De asemenea, la secția pentru Procurori a Consiliului se află și fostul adjunct al acesteia, Marius Iacob, dar și Lucian Onea, fostul șef al unității de elită de la Ploiești.

----------------------------

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul acesteia, Marius Iacob şi fostul şef al unităţii de elită de la Ploieşti, Lucian Onea, ajung astăzi la judecata secţiei de procurori din CSM. Cei trei vor da explicaţii cu privire la acţiunile disciplinare în care sunt vizaţi.

Discutarea celor două rapoarte, întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018, a fost amânată de mai multe ori, ultima dată pe 27 martie. 

 Una dintre acţiunile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu. În cadrul unei şedinţe de lucru, fosta şefă a DNA ar fi avut astfel de manifestări, aşa cum rezultă din înregistrări audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017, potrivit Inspecţiei Judiciare. 

Al doilea raport al Inspecţiei Judiciare susţinea că Laura Codruţa Kovesi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar care îi viza pe membrii familiei Cosma. 

În februarie 2018, DNA a dat publicităţii un comunicat de presă în care era redată transcrierea unor convorbiri purtate de persoane din anturajul fostului deputat Vlad Cosma la sediul DNA Ploieşti. Potrivit DNA, persoanele respective au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui Vlad Cosma şi tatălui său, Mircea Cosma, cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close