Antena 3 CNN Actualitate Decizii surprinzătoare luate în CEx. Dana Gârbovan, la ministerul Justiției. Șerban Valeca, la Educație - SURSE

Decizii surprinzătoare luate în CEx. Dana Gârbovan, la ministerul Justiției. Șerban Valeca, la Educație - SURSE

Decizii surprinzătoare luate în CEx. Dana Gârbovan, la ministerul Justiției. Șerban Valeca, la Educație - SURSE
Sursa foto: foto: Agerpres
23 Aug 2019   •   14:41

Update: Decizii surprinzătoare au fost luate în Comitetul Executiv Național al PSD. 

Premierul Viorica Dăncilă și-ar dori schimbarea ministrului Justiție. Surse politice au declarat că judecătoarea Dana Gîrbovan a fost propusă pentru a prelua portofoliul de la Ana Birchall.

Pentru portofoliul de la ministerul Educației a fost propus Șerban Valeca, la ministerul Afacerilor Interne Mihai Fifor, Iulian Iancu- vicepremier pe teme economice, iar Ana Birchall se intoarce ca vicepremier pe parteneriate strategice.

Update: Şedinţă crucială, chiar la această oră, la PSD. Social democraţii trebuie să decidă, în Comitetul Executiv ce se întâmplă cu alianţa pe care o au cu ALDE şi să găsească miniştri la Educaţie şi Interne, precum şi pentru postul de vicepremier. Nu în ultimul rând, se fac ultimele pregătiri pentru Congresul de mâine unde se va oficializa candidatura la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă. 

Știrea inițială: Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri, la Palatul Parlamentului, cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului, în cadrul căruia urmează să fie validat candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. 

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. 

Reuniunea de vineri, programată să înceapă la ora 12,00, are ca subiect central pregătirea Congresului extraordinar de sâmbătă, au precizat surse social-democrate.

Potrivit acestora, la Congres urmează să participe 1.000 de delegaţi din organizaţiile teritoriale ale partidului.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close