Antena 3 CNN Actualitate Ședința CSM amânată pentru a treia oară. Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, în pericol

Ședința CSM amânată pentru a treia oară. Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, în pericol

Ședința CSM amânată pentru a treia oară. Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, în pericol
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iul 2019   •   09:48

UPDATE Ședința CSM a fost amânată pentru a treia oară, unde se încerca numirea Adinei Florea în fruntea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

----------------------------

UPDATE Scandalul continuă la CSM unde are loc a treia încercare de numire a Adinei Florea în fruntea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție dupa ce aceasta a câțigat detașat concursul.

Decizia a fost amânată de două ori până acum din lipsă de cvorum, în contextul în care s-a vorbit chiar despre desfiinţarea Secţiei Speciale.

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). 

Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, Adina Florea a obţinut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iaşinovschi, cu 8,85 şi Bogdan Ciprian Pârlog, cu 3,25. 

„Din punctul meu de vedere este ca fiecare instituiție să funcționeze în limitele constiuționale. Cred că obligația noastră, a tuturor, este să întărim instituțiile care funcționează în acest SISTEM judiciar”, a precizat Ana Birchall, ministrul Justiției, înainte de începerea ședinței de la CSM.

----------------------------

Plenul CSM se reuneșteluni, pentru a valida rezultatele cu privire la numirea Adinei Florea ca procuror-șef al SIIJ. 

Şedinta a fost amânata de doua ori pâna acum din lipsa de cvorum. 

Pe ordinea de zi a ședinței plenului Consiliului, se va discuta și validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 11 aprilie - 15 iunie 2019, cât şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi admişi.

Un al treilea punct este evaluarea raportului de activitate al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pe anul 2018.

×
Subiecte în articol: Ana Birchall CSM Adina Florea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close