Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Lista bolilor cu care putem pleca de la piscină. Se ia coronavirusul din apă?

Sfat de sănătate. Lista bolilor cu care putem pleca de la piscină. Se ia coronavirusul din apă?

S-au deschis piscinele și măcar avem liber la distracție. Totuși, ar trebui să știți că apa din bazine nu este întotdeauna sănătoasă pentru pielea noastră. Dermatologul Olga Simionescu a explicat la "Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea" și care ar fi legătura cu noul coronavirus.

Sfat de sănătate. Lista bolilor cu care putem pleca de la piscină. Se ia coronavirusul din apă?
Sursa foto: Facebook/Olga Simionescu
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   13:50

"Da, există riscul să ne îmbolnăvim dacă mergem la piscine. Putem face infecţii sau iritaţii ale pielii. În ce priveşte infecţiile, acestea pot fi de piele sau din zona ORL, dar putem face şi diaree, infecţie cu Pseudomonas, se poate transmite o bacterie care poate să producă o conjunctivită de piscină, se transmite Trichomonas vaginalis, adică ne expunem în primul rând unui risc infecţios" atras atenţia medicul Olga Simionescu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

"În al doilea rând, se ştie foarte bune să piscinile sunt adesea clorinate, iar clorul este un iritant foarte puternic pentru piele şi pentru ochi. Astfel, putem face iritaţii ale pielii, putem face eczeme. Gândiţi-vă câţi oameni intră în piscină şi fiecare persoană de acolo poate fi o posibilă sursă de a transmite o infecţie", a adăugat medicul dermatolog.

Se ia coronavirusul din apă?

Întrebat dacă coronavirusul se ia din apa piscinelor sau nu, medicul explică faptul că există discordanţe în cercetări în momentul de faţă. Însă, "se pare că dacă e o suprafaţă acoperită, el având o transmitere respiratorie, riscul de a lua virusul e ceva mai mare. Dar dacă piscina e în aer liber, nu se transmite coronavirusul prin apă", susţine medicul.

În ce priveşte clorul pe care îl conţine apa, acesta poate afecta pielea, ea devenind foarte roşie, foarte uscată şi existând riscul să apară arsuri sau mâncărimi. De aceea, în acest caz, nu trebuie ca fiecare să încerce să se trateze singur acasă, pentru că putem intra într-un cerc vicios. Cel mai bine este să apelăm la specialist.

Pentru a preveni infecţiile pe care le putem contracta de la piscină, medicul spune că duşul este obligatoriu înainte şi după ce intrăm în apă. De asemenea, trebuie să mergem în locuri pe care le considerăm a fi de bună calitate, pentru că altfel, ne expunem la riscul de a face anumite boli, iar cea mai frecventă este diareea.

×

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close