Antena 3 CNN Actualitate Sfaturi preţioase de la un preot, ca să trecem peste pandemia COVID: "Fiți apropiaţi uman, prin rugăciune. Sufletul trebuie hrănit cu lucruri bisericeşti”

Sfaturi preţioase de la un preot, ca să trecem peste pandemia COVID: "Fiți apropiaţi uman, prin rugăciune. Sufletul trebuie hrănit cu lucruri bisericeşti”

Claudiu Banu este unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Constanţa. A făcut mai multe campanii umanitare pentru copii, dar şi pentru bătrâni. 

Sfaturi preţioase de la un preot, ca să trecem peste pandemia COVID: "Fiți apropiaţi uman, prin rugăciune. Sufletul trebuie hrănit cu lucruri bisericeşti”
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    04 Dec 2020   •   10:30

Părintele a strâns daruri pentru sărmanii din parohie în perioada sărbătorilor, dar peste toate, proiectul său de suflet rămâne aşezământul de la Techirghiol, pe cale de finalizare în momentul de faţă. Totuşi, pandemia din ultimele luni a afectat şi această lucrare.

"Suntem în postul Crăciunului, de aceea îi îndemn pe oameni să postească, să ia legătura cu duhovnicii lor şi să fie spovediţi cu măsurile medicale care sunt astăzi instituite de medicii specialişti.

Nu cu panică, nu cu teamă, dar trebuie să fim mai raţionali. Şi să ţinem cont că aşa cum trupul are nevoie de hrană, de îmbrăcăminte, la fel şi sufletul trebuie hrănit cu lucruri bisericeşti, precum slujba, spovedania, sfânta împărtăşanie", a spus preotul Claudiu Banu, la Antena 3.

De altfel, pandemia a afectat şi slujbele. Însă preotul este mulțumit că poate sluji, chiar şi afară. Mai grea este această perioadă pentru enoriaşi. Mulţi sunt bătrâni şi bolnavi şi le este greu să stea ore-n şir afară, în frig.

Preot: Deşi sunt mai distanţaţi fizic, trebuie să fim mai apropiaţi uman

Totuşi, preotul constănțean îndeamnă la moderație. Îndeamnă atât la rugăciune şi post, cât şi la respectarea legii. Iar pentru perioada sarbatorilor de iarnă, s-au putea să fim chiar mai apropiați unul de altul. Dar nu fizic, ci spiritual.

Întrebat cum să trecem mai uşor peste această perioadă neprevăzută, pandemia de COVID, preotul a sfătuit:

Sfaturi preţioase de la un preot, în pandemie

"Cred că e foarte important să fie mai buni unii cu alţi, mai atenţi, mai aproape unul cu celălalt. Deşi sunt mai distanţaţi fizic, social, trebuie să fim mai apropiaţi uman, prin rugăciune, prin fapte bune", a recomandat părintele Banu.

Claudiu Banu spune că putem trece cu bine peste această perioadă. Iar când ne simțim nedreptăţiţi, în loc de revoltă, să ne rugăm pentru cei pe care îi considerăm responsabili de această situaţie.

Record de decese COVID, în ultimele 24 de ore

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 7.661 de noi cazuri de COVID şi 211 decese.

Până joi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.876 au murit.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 13.156. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Claudiu Banu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close