Antena 3 CNN Actualitate Simptomul de coronavirus neștiut până în acest moment! Este primul care apare

Simptomul de coronavirus neștiut până în acest moment! Este primul care apare

Pandemia de coronavirus a provocat ravagii pe tot globul, cu peste 16 milioane de persoane infectate și aproape 660.000 de persoane decedate. Boala are o serie de simptome bine cunoscute, cum ar fi tusea seacă, febra, insuficiența respiratorie. Pe măsură ce boala a evoluat, s-au raportat și alte simptome cum ar fi oboseala, pierderea mirosului și a gustului și problemele gastro-intestinale.

Simptomul de coronavirus neștiut până în acest moment! Este primul care apare
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    28 Iul 2020   •   14:42

Cercetătorii au descoperit însă un nou simptom, neobservat până în acest moment: enantemul. Enantemul este o erupție puternică, ce apare pe mucoasa cavității bucale. Aceștia au observat că o bună parte dintre pacienți infectați au manifestat leziuni asemănătoare unei erupții cutanate în interiorul gurii.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, ar putea adăuga enantemul la lista oficială a simptomelor de coronavirus.

Enantemul apare cu 2 zile înaintea celorlalte simptome 

Pentru a ajunge la această concluzie, medicii au examinat 21 de pacienți care au fost infectați cu coronavirus și au prezentat și această erupție cutanată. Pacienții au fost internați la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, între 30 martie și 8 aprilie.

În grupul studiat, au fost observate erupții cutanate în interiorul gurii la 6 din cei 21 de pacienți cu COVID-19, care aveau între 40 și 69 de ani. Dintre aceștia, patru dintre cei șase pacienți afectați erau femei.

Autorii articolului subliniază, totodată, că enantemul se instalează cu două zile înainte de alte simptome cunoscute ale boli.

Studiul a fost publicat în revista JAMA Dermatology, potrivit news-medical.net.

×
Subiecte în articol: simptom coronavirus

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close