Antena 3 CNN High Tech 9 funcții ascunse ale WhatsApp care te ajută să comunici mai ușor

9 funcții ascunse ale WhatsApp care te ajută să comunici mai ușor

Indiferent dacă sunteți utilizator vechi sau abia acum descoperiți aplicația WhatsApp, este foarte posibil să nu folosiți toate funcțiile pe care această platformă le oferă. Iată 9 funcții ascunse care te ajută să comunici mai ușor.

9 funcții ascunse ale WhatsApp care te ajută să comunici mai ușor
Sursa foto: Pixabay.com/antonbe
de Claudia Popovici    |    21 Feb 2022   •   23:21

Aplicația permite chiar formatarea textului, adăugând un pic de fler unei conversații altfel plictisitoare.

Mai exact, WhatsApp vă permite să folosiți formatări de tipul bold, italic sau striketrough(tăiat) în mesajele pe care le trimiteți. 

1. Pentru a formata textul să adăugați câteva caractere speciale

*textul scris între steluțe va fi formatat bold*
_textul scris între underscore va fi formatat italic_
~ textul scris între tilde va fi formatat striketrough(tăiat) ~

2.  Selecția mesajelor preferate

 Aplicația pune la dispoziție funcţia „pin a message” care permite revenirea rapidă la o adresă, un nume, un link, un videoclip sau orice alt tip de mesaj important pe care l-ați primit. 

Apăsați îndelung pe mesaj și apoi selectați iconița pin (piuneză)

3. Detalii despre mesaje

Dacă se întâmplă să vă întrebați dacă un mesaj a fost recepționat sau citit folosiți funcția Swipe spre stânga pentru a vedea aceste detalii dacă folosiți un iPhone sau apăsați îndelung pe mesaj dacă folosiți Android.

4. Restricționați vizibilitatea mesajelor citite

Dacă nu vreţi ca vineva să vadă că i-aţi citit mesajele mergeți la Settings > Account > Privacy și debifați Read Receipts.

 Atenție, această funcție vă va împiedica și pe dumneavoastră să vedeți dacă mesajele trimise au fost citite de alte persoane. Această funcţie nu se aplică grupurilor de chat.

5. Funcția „Mute”

Pentru a pune „pe mute” o converație utilizatorii de Android trebuie să apese îndelung pe o conversație și apoi să selecteze microfonul. 

Utilizatorii de iPhone trebuie să deschidă conversația, să selecteze numele persoanei sau grupului(sus) și apoi să apese pe Mute.

6. Nu dezvăluiți când ați folosit ultima dată aplicația

Nu vreți să știe toată lumea când ați folosit ultima dată aplicația? Mergeți la Settings > Account > Privacy > Last Seen. WhatsApp oferă trei opțiuni: toată lumea, contactele mele, nimeni.

7. Dezactivare salvare automată pentru imagini şi videoclipuri

Pentru a optimiza spaţiul de stocare aplicaţia vine cu o funcţie pentru dezactivare salvare automată pentru imagini şi videoclipuri

Pentru iPhone, deschideţi Settings > Chats și dezactivaţi Save to Camera Roll. Pe Android, accesați Settings> Chats și dezactivați Media Visibility.

8. Aflaţi cu cine vorbiți cel mai mult

Această funcţie  facilitează eliminarea fișierelor mari care ocupă spațiu pe telefon și vă oferă, de asemenea, o modalitate de a vedea cu cine discutați cel mai mult.

Pe telefonul iPhone sau Android, accesați Settings > Storage and Data > Manage Storage. Se va completa o listă de persoane de contact, în ordinea celor care utilizează cel mai mult spațiu de stocare pe telefon. Atingeți fiecare contact pentru a vedea statistici mai detaliate, cum ar fi numărul de mesaje schimbate, imagini și GIF-uri.

9. Folosiți WhatsApp pe mai multe dispozitive

Aplicația poate fi folosită şi pe telefon dar şi pe calculator. Tot ce trebuie să faceți este să accesați web.whatsapp.com pe calculator, să deschideți aplicația pe telefon și să selectați WhatsApp Web, apoi să scanați cu telefonul QR code-ul de pe ecranul calculatorului.

×
Subiecte în articol: WhatsApp functii comunicare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close