Antena 3 CNN Actualitate Social Agricool. Omul, purtător sănătos al pestei porcine africane și al gripei aviare

Agricool. Omul, purtător sănătos al pestei porcine africane și al gripei aviare

Una dintre posibilele cauze ale coronaviruslui, virusul ucigaş din China, ar fi că două specii de serpi ar fi sursa acestui virus extrem de agresiv. Pe mesele chinezilor se găsesc o multitudine de mâncăruri din alimente exotice. În România avem alţi viruşi mortali la păsări şi porci, gripa şi pesta aviară, care pe lângă daunele economice pe care le produc au şi efecte care sunt transmise omului.

Agricool. Omul, purtător sănătos al pestei porcine africane și al gripei aviare
Sursa foto: sursă foto:pixabay.com
25 Ian 2020   •   09:40

Răspunsul specialiştilor este că formele pe care le fac oamenii care vin în contact cu focarele sunt forme foarte uşoare ale bolii, însă ideal ar fi ca măsurile sanitar veterinare să devina mult mai stricte.

În România ne luptăm la animale cu pesta porcină africană şi gripa aviară.

Florin Pricop, medic veterinarîntr-un interviu la Agricool, a subliniat că gripa aviară se manifestă ca o gripă normală cu o creştere de temperatură foarte mare.

„Personalul din focare, care a stat foarte mult în zonele de focar, au manifestat în primul rând dureri musculare și articulare. Antibioticele nu sunt o soluție, antiviralele sunt o soluție, dar au foarte multe efecte adverse. Trebuie să ai o corespondență cu instituțiile statului. Nimeni nu poate garanta, din punctul meu de vedere că nu există o mutație care să afecteze omul”, a declarat Florin Pricop.

Agricool. Omul, purtător sănătos al pestei porcine africane și al gripei aviare

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close