Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Agricultura, afectată de zăpezi. Ministrul Petre Daea: Sunt fenomene care ne îngrijorează

Agricultura, afectată de zăpezi. Ministrul Petre Daea: Sunt fenomene care ne îngrijorează

Agricultura, afectată de zăpezi. Ministrul Petre Daea: Sunt fenomene care ne îngrijorează
21 Mar 2018   •   19:39

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre cât de afectate vor fi culturile agricole din cauza zăpezii din această perioadă. 

„Agricultura tot timpul e la voia întâmplării. Natura nu rămâne datoare. Acum o lună și ceva ne gândeam când vine iarna, acum vedem că afară este decembrie. În agricultură, lucrurile sunt în regulă. Culturile de toamnă au acest strat de zăpadă, în altă parte este umiditate. Culturile de toamnă sunt în regulă. La nivelul țării, vor fi culturi afectate. Ele pot fi totale sau parțiale”, a declarat Petre Daea. 

Pe de altă parte, ministrul spune că pomii fructiferi vor avea de suferit din cauza temperaturilor scăzute pentru această perioadă. 

„Temperaturile scăzute afectează plantațiile. Cel mai grav fenomen e poleiul, care poate produce efectele cele mai profunde, dar le putem vedea după ce dispare fenomenul. Sunt fenomene care ne îngrijorează, în Dobrogea, la caiși și piersici”, a mai precizat ministrul.

Citește și: Avertismentul meteorologilor! Cod portocaliu de ninsori în 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 judeţe şi Capitala, ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru jumătate de ţară.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close