x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Poliţiştii au dat amenzi de aproape 30.000 lei, pentru necurățarea drumurilor de zăpadă

de M.Z.   •   18 Ian 2016   •   21:08
Poliţiştii au dat amenzi de aproape 30.000 lei, pentru necurățarea drumurilor de zăpadă 418
Foto: Agerpres
Administratorii de drumuri din Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Argeş, Gorj şi Bucureşti au primit 14 amenzi pentru că nu au curăţat drumurile, în ultimele 24 de ore, când s-au înregistrat ninsori abundente şi viscol, anunţă Poliţia Română.
 
În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 12.092 de poliţişti au intervenit cu 6.171 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei şi a şoferilor în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice, a transmis, luni, într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
 
”Poliţiştii au monitorizat şi contractele de deszăpezire, iar în ultima zi au dat 14 amenzi administratorilor de drumuri din judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Argeş, Gorj şi Bucureşti, deoarece nu curăţat drumurile de zăpadă, în total aceştia fiind amendaţi cu 7.300 de lei" a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, potrivit mediafax.ro.
 
În urma verificărilor, poliţiştii au dat operatorilor economici şase amenzi în valoare de 10.920 de lei, iar şoferii au primit 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.040 de lei pentru lipsa anvelopelor de iarnă sau neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante.
 
Poliţiştii le atrag atenţia şoferilor să evite pe cât se pate deplasarea în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.
 
sati