Antena 3 CNN Actualitate Social Carmen Dan, despre dosarul șefilor din Jandarmerie: „O acțiune de intimidare a unei instituții”

Carmen Dan, despre dosarul șefilor din Jandarmerie: „O acțiune de intimidare a unei instituții”

Carmen Dan, despre dosarul șefilor din Jandarmerie: „O acțiune de intimidare a unei instituții”
24 Sep 2018   •   10:27

Ministrul de Interne a vorbit, luni, despre dosarul șefilor din Jandarmerie. Carmen Dan spune că aceasta este „o altă încercare de intimidare a Jandarmeriei”.

„Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice. Nu cu mult timp în urmă procurorul general lansa o declarație în spațiul public, referindu-se la faptul că procurorii au acces îngreunat la documentele pe care trebuie să le analizeze.

Cred că n-ar mai fi făcut această declarație, dacă ar fi făcut efortul minim de a deschide Legea 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate în care se vorbește foarte clar despre accesul neîngrădit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate, secret de serviciu sau secret de stat. Sunt prevederi legale de care conducerea MAI va ține cont și vă reamintesc că statutul cadrelor militare spune foarte clar când sunt puși militarii la dispoziție, și anume atunci când se dispune măsura trimiterii în judecată.

Vom vedea ce se va întâmpla în continuare și bineînțeles că vom respecta prevederile legii. Șefii Jandarmeriei, secretarul de stat au aflat despre aceste situații din presă și iarăși nu este un lucru normal. Se știa cu câteva zile înainte de urmează să se întâmple. Eu văd lucrul acesta ca un ordin pe unitate, care a fost pus în aplicare mai clar și mai precis”, a spus Carmen Dan.

×
Subiecte în articol: dosar carmen dan
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close